Japonya kripto borsası Coincheck, Nasdaq borsasına kote olacak

Japonya merkezli kripto borsası Coincheck, Thunder Bridge Capital Partners ile 1,25 milyar dolarlık bir birleşme yoluyla Nasdaq borsasına kote olacak. Anlaşma, bugün Thunder Bridge tarafından yapılan bir basın açıklamasında duyuruldu.

Coincheck, Japonya’nın en büyük kripto para borsalarından biri ve 2018 yılında Japon varlık yönetim şirketi Monex Group tarafından satın alındı. Kripto para borsası, aynı yıl 500 milyon dolarlık bir zarara neden olan kripto tarihinin en büyük siber saldırısına maruz kalarak uzun süre gündemde kaldı.

Monex, Coincheck'in çoğunluk hissesini elinde tutacak

Şu anda kripto para borsasının %94,2'sine sahip olan Coincheck'in ana şirketi Monex, birleşme yoluyla kurulacak yeni şirketin yaklaşık %82'sine sahip olacak. Thunder Bridge, anlaşmanın yılın ikinci yarısında tamamlanmasının beklendiğini bildirdi.

Birleşme sonrası Coincheck Group NV adıyla faaliyete geçecek olan şirket, Hollanda'da tescil edilecek. Coincheck'in operasyonlarının ve personelinin çoğunluğu ise Tokyo'da olacak. 

Monex Group Başkanı Oki Matsumoto, yeni şirkette başkanlık görevini yürütecek. Thunder Bridge Başkanı Gary Simanson ise CEO olarak görev yapacak.

Japonya’da kripto paralara olan ilgide bir artış söz konusu

Kripto para endüstrisinde önemli bir bölge olan Japonya, son zamanlarda düzenlemeleri gevşetme ve ülkede kripto benimsemesini artırmaya yönelik politikalar izliyor.

Japonya Sanal Para Birimi Borsası Birliği, kripto varlıkları listelemeyi önemli ölçüde kolaylaştıracak bir "yeşil liste" yayınlamaya hazırlanıyor. Yeni planlamaya göre yabancı kripto para borsaların ülkedeki faaliyetlerinin ve yatırımcı sayısının artırılmasının amaçlandığı bildiriliyor.

Bu gelişme, ülkenin 1 trilyon dolardan fazla büyüklüğe sahip kripto endüstrisi için iyi bir haber olarak yorumlandı. Japonya, şimdiye kadar kripto şirketlerini yoğun bir şekilde denetleyen ve dünya genelinde kripto varlıklar konusunda en katı yasalara sahip ülkelerin başında geliyordu.

Ancak bu sıkı denetimler, birkaç büyük Japon şirketinin kripto pazarına girmesi konusunda engel oluşturmamışa benziyor. Finans devi Nomura kısa süre önce dijital varlıklara odaklanacak bir birimi kurduğunu açıklarken, e-ticaret devi Rakuten kendi NFT pazarını kurdu. -Investing.com

Yorum Gönder

Yukarı Çık