Bitcoin, Ethereum ve altcoin piyasasını şahlandıran nedenleri uzmanlar açıkladı

Kripto para piyasaları Bitcoin ve Ethereum öncülüğünde güçlü bir yükseliş gerçekleştiriyor! Haberin yazıldığı dakikalarda Investing verilerine göre BTC fiyatı son 24 saatte yüzde 3,56 yükselerek 42 bin 614 dolara, ETH fiyatı ise yüzde 3,20 artarak 3 bin 3 dolara yükseldi. Ethereum öncülüğünde bayram havası altcoin piyasasında da sürerken uzmanlar beklenmedik yükselişin nedenlerini açıkladı!

SEBEP BASİT: GOLDMAN SACHS!

Kripto para yatırımcılarının hatırlayacağı üzere önceki gün ABD’nin dev yatırım bankası Goldman Sachs önemli bir adım atı! Wall Street duyurusuna göre dev banka, Galaxy Digital’den BTC opsiyonu (NDO) satın alarak tezgah üstü (OTC) kripto para birimi işlemi yapan ilk büyük ABD bankası unvanına hak kazandı!

ABD merkezli özel bir BTC madencilik şirketi olan LSJ Ops’un kurucu ortağı Scott Norris ise kripto para piyasaları için ilginç bir haftanın geçirildiğini ifade etti ve sözlerine ekledi:

Goldman Sachs’ın katıldığını göre finans dünyası, piyasaya yeni bir güven veriyor ve daha fazla kurumun müşterileri tarafından kendilerine iletilen talebi karşılamak için kripto alanına gireceğine dair güçlü bir umut veriyor.

BTC SON DÖNEMDE ABD HİSSE SENETLERİNİ TAKİP EDİYOR!

Geçtiğimiz hafta BTC’nin 38 bin dolarda fiyatlandığı dönemde gelecek Bitcoin fiyatına yönelik bahse giren trader’ların yükseliş beklentisine paralel olarak bir detay daha dikkat çekiyor. Uzmanlar, Bitcoin’in son dönemde ABD hisse senetlerini takip ettiğini ifade ediyor ve bugün yaşanan yükselişte ABD borsalarında yaşanan yükselişle paralel değerlendiriyor.

Yorum Gönder

Yukarı Çık