Dolar/TL 7,35'e gerileyerek Eylül sonrası en düşük seviyeyi gördü

Geçtiğimiz hafta başında İngiltere’nin virüsün mutasyona uğrayıp daha hızlı yayılma gösterdiğini açıklaması ile CBOE Volatility Index 31,0 seviyesi üzerine çıkarak Kasım sonrası en yükseği görürken piyasalar da haftaya düşüşle başladı. USD/TRY kuru da ilk tepki olarak 7,73 seviyesine yükseldi. Haftanın devamında piyasaların yeniden aşının etkisini fiyatlamasıyla risk iştahı da arttı. Kur da PPK öncesi 7,63 seviyesi yakınında işlem gördü. TCMB’nin yılın son toplantısında faizi 200 bp artırıp %17’ye çıkarması ve sıkı para politikasının devam edeceğini açıklaması ile kur 7,55 seviyesi altına geriledi.


Geçtiğimiz haftayı düşüşle kapatan kur, yeni haftaya da düşüşle başladı ve dün %1’in üzerinde kayıpla 7,41’e gerilerken bugün de %1 kayıpla 7,35’e gerileyerek 1 Eylül sonrası en düşük seviyeyi gördü. Doların teşvik paketi sonrası zayıf seyrini sürdürmesi ve risk iştahındaki artışla GOP’lardaki yükselişe iç politikadaki kararlılığın da eklenmesiyle TL varlıklar bu hafta yükselişte başı çekiyor.  Son saatte EURTRY kuru %1 düşüşle 9,0170’e geriledi ve sepet kur da 8,18’e geriledi.

Dün Polonya ile beraber en çok yükseliş gösteren iShares MSCI Turkey ETF (NASDAQ:TUR)Türkiye Endeksi bugün de yükselirken BİST 100 de rekor seviyenin hemen altında işlem görüyor. Dolar kurundaki düşüş haftalık bazda %3'e yaklaşırken aylık bazdaki düşüş ise %6'ya yaklaştı.

Yorum Gönder

Yukarı Çık