Amazon Fransa'daki depolarını kapattı

Fransa'da mahkemenin Amazon'a sadece zorunlu ihtiyaç ürünlerini satmasını emretmesi üzerine firma ülkedeki tüm depolarını kapatma kararı aldı.

E-ticaret devi Amazon, Fransa'da bulunan depolarını kapatma kararı aldı. Salı günü Solidaires Unitaires Démocratiques (Sud) isimli bir sendikanın şikayeti üzerine mahkeme firmanın sadece gıda, hijyen malzemesi ve tıbbi malzeme gibi zorunlu ihtiyaç ürünlerinin satışını yapmasını emretmişti. Bu emre uyulmaması durumunda Amazon'a günlük 1 milyon euro ceza kesileceğine hükmetmişti.

Söz konusu kararın alınmasını sağlayan Sud, Amazon'un depo çalışanlarını birbirlerine yakın bir şekilde çalıştırarak koronavirüs salgını ışığında belirlenen son sağlık talimatlarına uymadığını iddia etmişti.

Mahkemenin kararı üzerine Amazon, sadece belirlenen ürünleri satmak yerine tüm depolarını kapatma kararı aldı. En az 20 Nisan'a kadar depoları kapalı tutmayı planlayan Amazon Fransa'daki 10 bin depo çalışanı için devletin sağladığı maaş desteğinden yararlanmayı planlıyor.

Amazon, Mart ayının başında Fransa ve Almanya'da sadece acil olabilecek şeyleri paketleyip, dağıtacaklarını açıklamıştı. Bir çok ürünün satışını da bu yüzden durdurmuştu.

Yorum Gönder

Yukarı Çık