Tesla gaza bastı, Musk'ın serveti 60 dakikada 2.3 milyar dolar arttı

ABD'nin yüksek teknoloji devi Elon Musk'ın serveti 60 dakikada 2.3 milyar artarak 36 milyar dolara ulaştı.


SpaceX kurucusu, CEO'su ve başmühendisi, Tesla CEO'su ve ürün mimarı, The Boring Company kurucusu, Neuralink ve OpenAI eşkurucusu gibi unvanları bulunan Elon Musk, elektirkli araç üreten Tesla'nın hisse değerindeki yükseliş sayesinde, bir saatte servetine servet kattı.

Musk'ın 60 dakikada 2.3 milyar dolar artan serveti 36 milyar dolara ulaştı.

Çarşamba günü akşam saatlerinde New York Borsası'nda işlem gören Tesla hisseleri yüzde 12 değer kazanarak 649 dolara çıktı.

Böylece 48 yaşındaki yüksek teknoloji girişimcisi, Forbes'in dünyanın en zengin 400 kişisi listesinde 23. sıraya yükseldi.

I can't get over how hilarious this genius is.

— Nina, Formally Known as The Ghost (@TherealArkHive) January 30, 2020
Tesla’nın hisselerinin değeri ekimden beri iki katından fazla artış gösterdi.

Geçen hafta piyasa tavanı 100 milyar dolara ulaşan Tesla hisselerinin gelecek aylarda yüzde 30'dan fazla artması bekleniyor.

He’s gonna sell! Cause it’s a bubble . He’s gonna be back to liquidity crisis like he was 3 months ago, as CCP market will crash!

— Mao Yin (@nixoxuma) January 30, 2020
Bu da elektrikli araba üreticisini otomotiv sanayinin lideri haline getirdi.

Piyasa değeri bakımından ocak başında Ford ve GM'i geçen Tesla'nın önünde sadece 233 milyar dolarlık piyasa tavanıyla Toyota bulunuyor.

Musk da Forbes'in dünyanın en zengin 400 kişisi listesinde, Apple’dan Laurene Powell Jobs (Apple'ın kurucuus Steve Jobs'ın dul eşi) ile medya baronu Rupert Murdoch arasına yerleşti.

Yorum Gönder

Yukarı Çık