Halkbank Dolar işlemine masraf almaya başladı

Halkbank döviz transferi yapan müşterilerinden masraflara ek olarak %0,5 ( binde 5 ) komisyon almaya başladı.

Halkbank’tan 13.01.2020 tarihinden itibaren Döviz Transferi yapan müşteriler masraflara ek olarak   %0,5 ( binde 5 )  komisyon sürprizi şoku ile karşılaştı.

Banka müşterilerin hesaplarına gelen veya giden dövizlerinden masraflardan başka %0,5 ( binde 5 ) peşin komisyon almaya başladı. Alınacak komisyon tutarı 500.-USD’yi aşması halinde 500.-USD komisyon alınıyor.


Bankaya özel bir uygulama

Diğer bankalarda benzer uygulamanın olup olmadığını araştıran müşteriler uygulamanın Halkbank ile sınırlı olduğunu öğrenince iyice şaşırdılar. Uygulamanın Halkbank’ın kendi kararı olduğunu öğrenen müşteriler ikinci şoku bu komisyonun İhracat Bedellerini de kapsamsı ile yaşadı.


BDDK’ya henüz bildirilmedi, masraf listeleri güncellenmedi

Bankanın uygulamasına piyasalar tepki gösterirken alınan komisyonun Kamu oyuna daha önce bildirim yapmadan uygulamaya konması şikayetleri de beraberinde getirdi. Uygulama ile ilgili BDDK’ya bilgi verilip verilmediği ise henüz netliğe kavuşmuş değil. Bankanın internet Sitesinde Ürün Hizmet ve Ücretler tablosuna uygulama henüz yansımadığı gibi BDDK’ya bildirilen masraf ve komisyon tablolarında da henüz  yer almadı. Bir müşteri; “ben gurbetçiyim, kamu bankamıza destek vermek bu zor dönemde mevduat gönderdim hesabımdan 500.-USD kestiler, bu nasıl iş anlamadım” diye şikayette bulundu. Genel Müdürlük birimleri ise komisyon konusunda istisna onayları vermediği için şubelerin müşteriler karşısında zor durumda kaldığı öğrenildi.

Yorum Gönder

Yukarı Çık