İş arama sürecinde şansını artır Linkedin

Yeni bir iş mi arıyorsun? Tüm tanıdıklarına haber vererek iş değiştirmek istediğini şu anki patronunun duymasını elbette istemezsin. Ancak hayalindeki kariyere kavuşma şansını artırmak için yapabileceğin pek çok şey var.

Öncelikle aygıtına LinkedIn’i indir. Ardından dünyanın en büyük profesyonel sosyal ağı olan LinkedIn’de profilinle işverenlerin dikkatini çekebilmek için verdiğimiz tavsiyeleri uygula.

İlk izlenim önemlidir

Gerçek hayatta dış görünüşümüzle yargılanmak hoşumuza gitmese de LinkedIn’de durum biraz farklı.

LinkedIn’in pazarlama ve iletişim yöneticisi Suzi Owens, profil fotoğrafı olan üyelerin hesaplarının görüntülenme oranının 21 kata kadar arttığını söylüyor. “Fotoğraflar sanal bir el sıkışma gibidir. Profesyonel hayattaki konumuna uygun, seni ulaşılabilir kılan bir fotoğraf yüklemelisin.”
“Dik oturup omuzlarını geriye attığında ve gözlerini kocaman açıp gülümsediğinde beden dilin, kendinden emin ve işinin ehli biri olduğun, dünyada olup bitenlere ilgi duyduğun mesajını veriyor.” diyor Owens.

Deneyimlerinden bahset

Alçakgönüllü olmak ile önemli detayları göz ardı etmek arasında ince bir çizgi var. İş deneyimlerinden gururla bahsetmekten çekinmemelisin. Owens da bunun karşılığını alacağını belirtiyor. “Şu anki pozisyonunu profiline eklemen çok mühim. Ayrıca sana verilen görevleri yerine getirebildiğini, sorunları çözebildiğini gösteren, geçmişteki tüm deneyimlerinin bir listesini yapmalısın. Birden çok pozisyon eklersen, profilinin görüntülenme olasılığı 29 kata kadar artar.”
Deneyimlerini tekdüze bir metinle anlatmana gerek yok. “Profiline resimler, ilginç videolar ve yenilikçi sunumlar ekleyerek benzersiz bir profesyonel geçmişe sahip olduğunu gösterebilir ve kazandığın başarıları anlatabilirsin.” diyor Owens. Endişelenme, kendini öven biri gibi görünmeyeceksin; aksine tüm bunlar potansiyel işverenlerin dikkatini çekmene yardımcı olacak.

Yorum Gönder

Yukarı Çık