'Opera' yetinmek bilmiyor!

Microsoft, Windows'tan Internet Explorer, Windows Media Player, Windows Search gibi birçok bileşenin kaldırılmasına izin vereceğini açıklamıştı. Firma özellikle IE 8'in sistemden kaldırılmasına izin vererek Avrupa Birliğine yapılan haksız rekabet şikayetlerine yanıt vermişti, fakat şikayetçilerden biri olan Opera firması bununla yetinmeyi planlamıyor.
Betanews sitesinin Opera CEO'su ile John von Tetzchner ile yaptığı röportajda firma, Microsoft'un kararını hoş karşılamış olsa da, kullanıcılara hala seçim özgürlüğü sunulmamasını eleştirdi. CEO'ya göre Microsoft piyasadaki diğer tarayıcı alternatiflerine de yönlendirme yapmalı.
Tetzchner işletim sisteminin kurulumu sırasında kullanıcılara farklı tarayıcılar arasında seçim yapma şansı verilmesi gerektiğini düşünüyor. Microsoft'un böyle bir hamleyi gönüllü olarak yapmayacağı için AB komisyonuna başvurup gerekli baskının yapılmasını sağlayacağını da ekledi. Opera CEO'sunun düşüncesine göre ancak bu şekilde kullanıcılar piyasadaki diğer tarayıcıların farkına varabilir. Hatta en uygun çözümün Internet Explorer dâhil tüm tarayıcıların işletim sisteminden ayrık biçimde sunulması olduğunu söyledi.

Yorum Gönder

Yukarı Çık