Dolar 5 kuruş eridi, 1,67’ye indi

Citigroup’un devletleştirileceğine yönelik kaygıların azalmasıyla geçen cuma 1,72’ye yaklaşan dolar haftaya sakin başladı.

İSTANBUL - Citigroup ile ilgili endişeler, bankanın tamamının kamulaştırılması ile sonuçlanmayacağının düşünülmesi sonrası azalırken doların dış piyasalardaki değer kaybına paralel iç piyasada dolar/TL güne bankalararası piyasada 1,69’un altında başladı. Bankacılar global piyasaların içeride belirleyici olacağını belirttiler.

Bankalararası piyasanın cuma günü 1,72 liraya yaklaşan dolar kotasyonları gün içinde 1,6780’e kadar geriledi.

Euro/dolar kurundaki sert harekete paralel dolar/TL’de 1,6850’li seviyelerin altının görüldüğünü belirten yerli bir bankanın döviz masası yöneticisi, “Citi ile ilgili endişeler bankanın kamulaştırılması değil öncelikle sermaye enjeksiyonu ön planda olduğunu anlaşılması sonrası azaldı. Azalan kaygılarla birlikte Euro/dolar kurunda yüzde 1.5’in üzerinde bir tepki gördük. Aynı tepki dolar/TL’ye de yansıdı. Kur 1,6850’nin altında” dedi.

BORSA YÜZDE 1.75 YÜKSELDİ
ABD ve Avrupa’daki bankacılık sektörüne dair olumlu gelişmeleri takip eden İMKB, günü yüzde 1.75 yükselişle ve 23 bin 991 puanda kapandı. Toplam işlem hacmi Cuma gününe göre yüzde 4 azalarak 979 milyon lira olarak gerçekleşti.

Global Menkul analisti Volkan Dükkancık, “Bir yanda açıklanan ekonomik veriler küresel ekonomik görünümün kötüleşmeye devam ettiğine işaret ederken diğer taraftan ABD ve Avrupa bankacılık sisteminde kamulaştırmaya yönelik endişelerle, güçlü satış baskılarının öne çıktığı hisse senetleri piyasalarında yeni haftanın ilk gününde banka kaynaklı gelişmelerle sınırlı bir toparlanma eğilimi öne çıktı” dedi.

Yorum Gönder

Yukarı Çık